NY KUNDE? Då får du 10 % rabatt på Magnesiumkrem i nettbutikken med denne rabattkoden: NY10

Ringblomsalve

Helsekjelda Ringblomsalve er fin som sårsalve. Han kan gje lindring ved atopisk eksem, psoriasis og andre hudirritasjonar. Bruk han også som leppepomade, kuldekrem og på ekstra tørre hudparti. Han er også fin som stellesalve.

Helsekjelda Ringblomsalve inneheld økologiske oljer og feittstoff, og er Debiosertifisert.

Ringblom har bakteriedrepande eigenskapar, og vil kunna redusera risikoen for betennelsar. Han inneheld også calendulin som er sårlækjande. Sheasmør er lett betennelseshemmande og har ein naturleg solfaktor på 2 – 3. Det inneheld allantoin som er sårlækjande.

Botanikar Rolv Hjelmstad seier: "Under første verdenskrig oppdaget naturleger at en oppløsning med ringblomster hadde en merkelig helende evne på skader der vevet holdt på "å råtne". Oppløsningen viste seg spesielt effektiv for flerrer, opprevne og pussbefengte sår. Siden ringblomsten både er antiseptisk og sårhelende, er den et fint førstehjelpsmiddel både ved større sår og skader, og ved mindre plager som sprukne lepper og skrubbsår. Man kan bruke urten i form av uttrekk, salve eller tinktur, eller ganske enkelt ved å legge knuste blomster på de aktuelle områdene. De sammentrekkende egenskapene vil kunne stoppe blødninger og gi rask heling, og dempe betennelser og hevelser. Ringblomst kan brukes på ulike typer sår som forkjølelsessår, liggesår og ved solbrenthet.

En salve med ringblomst er også fin å bruke hvis man har fått såre hender på grunn av sterke vaskemidler, eller ved hudproblemer som skyldes sterk soling. Den kan brukes som etterbarberingskrem, og er kjempefin på såre spedbarnsrumper og bleieutslett. Også såre brystvorter etter amming kan smøres inn med ringblomstsalve."