NY KUNDE? Då får du 10 % rabatt på Magnesiumkrem i nettbutikken med denne rabattkoden: NY10

Ingefærkrem

Helsekjelda Ingefærkrem er eit naturprodukt, laga med økologiske oljer. Han inneheld eteriske oljer av ingefær, eukalyptus, lavendel og sitron. Desse oljene kan verka lindrande på ømme og stive musklar og ledd.

Ved å smørja ingefærkrem direkte på vonde musklar og ledd, kan ein oppleva snarleg lindring.

Kremen er utvikla og produsert i Noreg i samråd med lege.

Tilrådd dosering: 1 – 2 pumpetrykk massert inn i aktuelt område etter behov.

NB: Helsekjelda Ingefærkrem inneheld ikkje magnesium.

Det har utvikla seg ein solid tradisjon med bruk av ingefær mot betennelsar og lokale smerter. I dag har vi studiar som bekreftar resultata frå tradisjonen.

Ein antar at ingefær dempar betennelsar i ledd og musklar via fleire system. Ingefær ser ut til å hemma enzym som fremmar betennelsar, på same måten som fleire betennelseshemmande medisinar gjer. I tillegg er det også muleg at ingefær stimulerer immunsystemet og danning anti-innflammatoriske stoff. Denne kombinasjonseffekten kan resultera i ein betre betennelsesdempande effekt enn NSAID-medisin (ikkje-steroide anti-inflammatoriske medisinar). Han vil også ha færre biverknader.

Botaniar Rolv Hjelmstad seier dette om ingefær: "I det ayurvediske medisinske systemet blir ingefær brukt til behandling av sykdommer med betennelser i leddene, inklusive artritt. Ingefær motvirker dannelsen av betennelsesfremmende stoffer som leukotriner og enkelte prostaglandiner. Gingerolene synes å være de mest effektive stoffene med tanke på denne virkningen."